Om Fruit Juice Matters

Fruit Juice Matters är ett icke-kommersiellt initiativ utan specifika varumärken som informerar vårdpersonal om hälsoeffekterna av 100 % fruktjuice genom att sprida de senaste vetenskapliga insikterna.

 

Fruit Juice Matters – varför vi gör vad vi gör 

Under de senaste åren har mycket av den verkliga kunskapen bakom 100 % fruktjuice och dess hälsofördelar feltolkats eller uteslutits från hälsodebatten, vilket leder till förvirring bland både hälso- och sjukvårdspersonal och personer som dricker juice. Via Fruit Juice Matters vill AIJN (den europeiska juiceföreningen) klara upp denna förvirring genom att erbjuda tydlig och evidensbaserad vetenskaplig information om juice. 

AIJN stödjer odlare, förpackningsföretag och resten av fruktjuiceindustrin, och tillsammans hjälps vi åt att sprida forskning och fakta om hur 100 % juice kan främja god hälsa. Fruit Juice Matters är ett europeiskt, vetenskapsbaserat program i 14 länder vars mål är att sprida trovärdig och balanserad forskning om fruktjuice. Vi vill förmedla opartisk information om fördelarna med 100 % fruktjuice när den dricks med måtta och som en del av en hälsosam livsstil. 

Vi favoriserar eller främjar inga specifika varumärken eller produkter. Vår roll är helt enkelt att förmedla sanningsenlig vetenskaplig evidens som visar hur 100 % fruktjuice med sina vitaminer och mineraler kan bidra till hälsa och välbefinnande. 

Vad gör vi? 

Fruit Juice Matters arbetar med nationella fruktjuiceföreningar i 14 länder för att förmedla vetenskap och åsikter från ledande experter samt tydlig och trovärdig vetenskap för alla: från forskare och läkare till nutritionister och dietister. 

Vårt arbete innefattar att tillhandahålla omfattande vetenskaplig information till vårdpersonal (t.ex. litteratursammandrag, faktablad och näringsdiagram), förmedla information vid branschevenemang samt kontakta media för att balansera informationen. 

Naturligtvis har varje land i programmet sin egen Fruit Juice Matters-webbplats som innehåller massor av landspecifika uppgifter och information om aktiviteter. Byt mellan länder med hjälp av flaggsymbolen längst upp till höger i webbläsaren.